Dostali ste chuť na nejaký sladký dezert k nedeľnej káve? A prečo nie, občas si treba aj dopriať, no nemusíte hneď siahať po koláčikoch plných kalórií.
Vyskúšajte našu sviežu palacinkovú tortu bez výčitiek, určite neoľutujete. U nás sa po nej len tak zaprášilo.
Na cesto budete potrebovať:
2 vajíčka
60 g roztierateľného tvarohu
30 g ovsených vločiek rozmixovaných na múku
15 - 20 g vanilkového proteínu
trošku sódy bikarbóny
cca 50 ml mlieka
Na plnku:
roztierateľný tvaroh
biely jogurt
vanilkový proteín
Ďalšie ingrediencie:
domáci jahodový džem
ovocie
plátky mandlí
Z vajíčok, tvarohu, rozmixovaných vločiek, proteínu, sódy bikarbóny a mlieka si vypracujeme cesto, z ktorého nám vyjde 5 - 6 ks palaciniek.
Upečené palacinky necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém z tvarohu, jogurtu a dosladíme vanilkovým proteínom podľa chuti.
Keď máme všetko pripravené pustíme sa do skladania torty. Palacinku natrieme najprv domácim jahodovým džemom (môžete použiť aj iný, záleží na vašej chuti) a následne pripraveným krémom, naukladáme zopár jahôd (alebo iného ovocia, ktoré ste si vybrali) a na to uložíme ďalšiu palacinku. Celý proces opakujeme. Na poslednú vrchnú palacinku už džem nenatierame. Môžeme ju potrieť jemnou vrstvou krému, dozdobiť ovocím a plátkami mandlí, alebo ju necháme čistú a iba dozdobíme ovocím a jemne poprášime práškovým cukrom/ kakaom. Hotovú tortu necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
Tip na záver: Ak sa vám nechce skladať tortu, pripravte si to vo forme palaciniek s tvarohovým krémom a ovocím.
Prajeme dobrú chuť :)